Hvis du ønsker at importere eller eksportere lastbiler og trailere, har du brug for de rigtige dokumenter.


Dokumenter afhænger af typen af lastbil, trailere, transportmåde samt den endelige destination.


Takket være vores viden og erfaring ved vi, hvilket/e dokument(er), du har brug for, så du ikke står over for eventuelle ubehagelige overraskelser bagefter.

Derudover har vi et internationalt netværk med de rigtige kontakter, der kan levere alle nødvendige dokumenter med kort varsel.

Nedenfor kan du finde et udvalg af de mest almindelige dokumenter.


EKSPORTDOKUMENT (EX-A)


Hvis du vil eksportere et køretøj til et ikke-EU land, behøver du ikke at betale moms på fakturaen. Du skal bruge et EX-A eksportdokument, som skal stemples i tolden, før køretøjet forlader Den Europæiske Union. Vi tilbyder EX-Et dokument som standardservice. Derfor er et EX-A gratis. Det tager ca. 30 min., før det er klar.


EUR-1


Et Eur-1 giver importøren i destinationslandet ret til at få rabat eller endda fritagelse for importafgifter. Det er gyldigt i alle lande, der er en del af aftalen af EU-handel. Et Eur-1 koster € 100, og det tager ca. 1 time, før det er klar.


CERTIFICATE OF ORIGIN


På dansk, oprindelsescertifikatet, er et almindeligt anvendt dokument, som viser, i hvilket land en lastbil eller trailer er produceret. I nogle lande ønskes oprindelsescertifikatet for at fremskynde eller forenkle import af din lastbil eller trailer. Et oprindelsescertifikat koster 200 € og tager ca. 1-2 uger, før det er klar.